Лондонският небостъргач Шард - пълен провал

2013-05-27 14:31:00
Лондонският небостъргач Шард - пълен провал
Снимка: Reuters

Преди година в Лондон с пищна церемония бе открит небостъргачът Шард – най-високият в Европа. Въпреки грандиозното откриване и стотиците публикации, свързани със „стъкления къс“, творението на архитекта Ренцо Пиано се оказа пълен провал.

 

 

310 метровия небостъргач, който струва около 500 милиона британски лири, днес пустее, пише в. „Кориера дела сера“. Неговият провал стана ясен, след като вчера му бяха направени няколко снимки. На фона на окъпаните в светлина други лондонски небостъргачи, Шард е тъмен. Това ясно показва, че сградата продължава да е празна. Светлина има само на два от етажите – на тридесет и втория, където се намира луксозен ресторант, и на последния, откъдето може да се наблюдава Лондон.

 

Нито един от офисите на останалите етажи не са отдадени под наем. Почти всички луксозни апартаменти между 53-я и 65-я етаж са празни. Тяхната цена определено е висока – 50 000 000 британски лири, и това е една от основните причини да не са продадени към днешна дата. Другата причина е местоположението на сградата – тя се намира на юг от Темза и е прекалено далеч от финансовото сърце на града. А именно финансистите трябваше да са основните наематели на офисите на небостъргача Шард.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия